torstai 9. elokuuta 2012

Facediili ja Shopinavia - Suurin vedätys ikinä?

Jos jollekin on vielä jäänyt epäselväksi, niin Shopinavia on Facediilin oma verkkokauppa. Itse pidän tuota verkkokauppaa lähinnä kulissina, jonka kautta he pystyvät myymään erilaista krääsää muka alennetuin hinnoin. Tämän asian todistamiseksi ei vaadita kovinkaan kummoisia salapoliisitaitoja:

Tässä ensin Facediili Oyn rekisteröimät verkkotunnukset:

Listasta löytyy Faceshop.fi sekä Facemedia.fi. Ensimmäinen ohjaa suoraan osoitteeseen Shopinavia.fi, jonka sivun alalaidasta löytyy tieto, että sivun omistaa Facemedia Oy.
Facemedia Oyn nettisivuilta sitten taas löytyy seuraava teksti:

Päivitetty 09.08.2012:
Faceshop on näköjään muuttanut nimensä Olenshopiksi ja Facemedia taas Olenmediaksi. Tosin linkit johtavat edelleen ihan samoihin paikkoihin kuin aikasemminkin.

Kaikki on siis yhtä ja samaa yritystä. Toisin sanoen Facediili myy päivästä toiseen "diilejä" oman verkkokauppansa kautta. En ole lainsäädännöstä niin perillä, mutta ainakin minusta tuo liiketoiminta tuntuu liikkuvan todella pahasti harmaalla alueella. Vielä huvittavammaksi tämän kaiken tekee tammikuussa Facediilin Mikael da Costan kanssa käymäni sähköpostien vaihto. Tuolloin Mikael kirjoitti seuraavasti "Emmehän me voi mitenkää antaa -50% jo muutenkin alennetusta hinnasta vaan pyrimme parhaan mukaan neuvottelemaan shopinavian ja muiden tukkurien kanssa hinnat kohdalleen. Toivoisin sinun olevan vastaavissa tapauksissa ymmärtäväisempi." Viestissä Mikael sanoo heidän neuvottelevan Shopinavian kanssa, vaikka todellisuudessa se on heidän oma kauppansa.  Alla viesti kokonaisuudessaan, niin kukaan ei voi väittää että lause olisi mitenkään irroitettu alkuperäisestä asiayhteydestä.


Tässä muuten vielä Olenmedian (entisen Facemedian) "asiakkaat":

Faceshop = Shopinavia = Olenmedia = Olenshop = Facediili eli kovin on vähissä asiakkaat. Academy Bridgen nettisivuilta ei taas löyty mitään tietoa yrityksestä ja Returnilin osoite Suomessa johtaa Facediilin Fredrikinkadun toimistolle eli jälleen yrityksen takana ovat samat ihmiset.  Myöskin 360 Amigon tiedot johtavat samaan paikkaan. 

360 Amigo Oy:
Returnilin yhteystiedot Suomessa:

2 kommenttia:

  1. Kaiken lisäksi myyvät vielä törkeitä väärennöksiä. Kuvassa oli aito tuote, mutta lähettivät ö-luokan ceramicore-kopion, jossa on selkeitä eroja reunassa ja pohjassa.

    VastaaPoista
  2. Et taida olla ainoa henkilö joka on joutunut Facediilin huijaamaksi. Näitä tapauksia on ollut enemmänkin. Ihmettelen ettei Kuluttajavirasto tai jokin valvova viranomainen ole jo puuttunut tähän touhuun. Facediili myös harrastaa törkeää sensuuria Facebook-sivuillaan. Negatiiviset kommentit tuppaavat häviämään kuin tuhka tuuleen. Tältäkin sivulta löytyy muutama esimerkki.

    VastaaPoista