maanantai 20. elokuuta 2012

Facediili ja Viivi Pumppanen harrastavat laitonta mainontaa

Ystävälleni, joka ei ole koskaan ollut missään tekemisissä Facediilin kanssa, tupsahti sähköpostiin viesti "Viivi Pumppaselta" ja viesti paljastui Facediilin mainokseksi, joka on lähetetty huippuedut.com loppuisesta sähköpostiosoitteesta (viesti löytyy tekstin lopusta). Tällaisella toiminnalla Facediili rikkoo räikeästi lakia. Alla ote Kuluttajaviraston nettisivuilta. 

Sähköinen suoramainonta edellyttää vastaanottajan suostumusta

Silloin kun suoramarkkinointi tapahtuu sähköpostin, tekstiviestin, puheviestin, ääni-viestin tai kuvaviestin avulla, se edellyttää etukäteistä suostumusta vastaanottajalta. Jos kuluttaja ei ole tällaista suostumusta antanut, markkinointiviestin lähettänyt yritys rikkoo lakia. Säännöksen noudattamista valvoo tietosuojavaltuutettu.
Yritys voi poikkeuksellisesti lähettää ilman kuluttajan lupaa sähköistä suoramarkkinointia, jos

  • se on saanut yhteystiedot tuotteen myynnin yhteydessä ja viestissä markkinoidaan ainoastaan vastaavia tuotteita kuin yritys aikaisemman kaupan yhteydessä on myynyt
  • se käyttää markkinointiin samaa välinettä kuin tuotteen ostamiseen käytettiin; esim. tekstiviestiä voi käyttää, jos tuote on ostettu tekstiviestin välityksellä
  • kuluttajalle on kaupan yhteydessä kerrottu, että yritys voi lähettää sähköisiä markkinointiviestejä
  • kuluttajalle on kerrottu, että hänellä on oikeus kieltää näiden viestien lähettäminen
Viestissä pitäisi myös lukea, että mistä rekisteristä sähköpostit on otettu, sillä kyseinen henkilö ei ole niitä koskaan Facediilille tai millekään Facediiliin liittyvälle yritykselle antanut. Facediili alkaa olemaan yksi koko netin pahimmista häirikköyrityksistä ja tämmöinen toiminta sen kun lisää epäluuloani kyseistä yritystä kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti